Срібна
Л.В. закінчила у 1972 році Кооперативний
технікум м. Полтава, за спеціальністю
«Кухар»
Любов Василівна працює майстром виробничого навчання
в ДПТНЗ «Полтавське професійне училище ім. А.О. Чепіги» з 1987 року
Загальний стаж – 47 років
Педагогічний стаж – 30 років
Кухар — одна з найдавніших і вічно сучасна професія. Люди впродовж всього свого життя три рази на добу віддають себе у владу представників однієї з самих стародавніх професій на землі — кулінарної. Добрий кухар цінується у всі часи і у всіх народів.
Про кухарів, їх мистецтво складають прислів’я і приказки, розповідають легенди.
Кухар – це в першу чергу творець. Творець прекрасного, смачного, привабливого.
Кухар – це винахідник, який все життя перебуває в пошуку для того щоб творити.
На перший погляд нічого мудрованого в кулінарній професії немає. Багато кому здається, що професія – неважка , вивчати в ній нічого: звари, підсмаж, подай — чи велика наука? Виявляється велика. І чим більше вивчаємо технологію, придивляємося на практиці до роботи кухарів, тим ясніше розуміємо, що бути кухарем нелегко, але захоплююче і відповідально. Від нашої роботи залежить праця, відпочинок, навчання, здоров’я практично всіх людей.
Кухар розрізняє всі відтінки смаку і запахів, володіє особливою рухливістю рук і пальців. На стіл страву кухар подає красиво, тому кожний кухар — трохи художник. Готове блюдо — завжди унікальний, неповторний натюрморт.
Кредо: «Як живопис і музика, так і кухня - це мистецтво.
Живопис вабить очі, музика - слух, а кулінарія - смак».
Андре Моруа
Немає коментарів:
Дописати коментар